Subscribe:

Isnin, 18 Julai 2011

PENGGUNA BLOGSPOT KENA LOTERI RM300,000

Blogger PKR, Azimudin Ahmat

Menurut sumber yang diperolehi oleh Peluru Emas pada hari ini, seorang pengguna blogspot iaitu, Azimudin Ahmat @ http://sharpshooterblogger.blogspot.com/ terpaksa mengalami mimpi buruk setelah beliau disaman sebanyak RM300,000 oleh Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim atas dakwaan memfitnah beliau merogol paksa seorang pembantu rumahnya.

Dengan itu, Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datin Zabariah Mohd Yusof memerintah agar Azimudin yang juga merupakan seorang ahli jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) membayar kos RM100,000 kepada Rais. 

Walau bagaimanapun, blogger PKR ini tidak mahu mengaku kalah, malah beliau berikrar ingin terus menentang Rais dan ini adalah petikan yang diperolehi oleh Peluru Emas dari http://sharpshooterblogger.blogspot.com/ 

"Pada 31 Januari lalu, Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, 42, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), berhubung artikel yang diterbitkan dalam blog Amizudin, http://sharpshooterblogger.blogspot.com berserta gambar Rais, pada atau sekitar 28 Disember tahun lalu.

Rais, 69, dalam pernyataan tuntutannya berkata seluruh artikel dalam bahasa Melayu itu berniat jahat memfitnahnya dan perkataan dalam artikel bermaksud dan/atau difahamkan membawa maksud yang beliau bersalah melakukan kesalahan serius iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumahnya dari Indonesia.

Rais yang juga Ahli Parlimen Jelebu menafikan tuduhan itu selepas penulis blog menamakannya.

Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah selama lapan tahun dengan Rais dilaporkan oleh portal berita Indonesia menafikan yang dirinya diberi layanan buruk atau dirogol majikannya.

Sharpshooter - Sebenarnya kalah sebab gagal bawa saksi Migrant Care dan Robengah ke mahkamah dan semua tahu bahawa laporan yang menuduh pak menteri rogol itu adalah laporan 3 muka surat Migrant Care yang menyebut berulang-ulang kali nama rais yatim. Rais sepatutnya saman Migrant Care kalau dia anak jantan.

Sharpshooter diberi pilihan sebelum perbicaraan pada Isnin 4 Julai 2011 lalu untuk mohon maaf secara terbuka kepada rais yatim namun sharpshooter tolak pilihan tersebut kerana sudah pasti jika sharpshooter mohon maaf secara terbuka..akan ada tuduhan "berapa ribu sharpshooter terima duit dari rais yatim untuk minta maaf" .

Walau bagaimana sharpshooter akan keluarkan kenyataan rasmi dalam masa terdekat setelah berbincang dengan peguam di Pulau Pinang. Lawan tetap lawan.."


Tiada ulasan:

Catat Ulasan